🌸 Lentequiz op zondag 21 april 2024 🌸

Nieuwe brandmeldcentrale in Sint-Janshospitaal

In het Sint-Janshospitaal werd een volledig nieuwe brandmeldcentrale geïnstalleerd. Deze werd op 02 december 2022 gekeurd en in dienst gesteld. Er zijn meerdere herhaalborden – bedieningsborden – geplaatst.

Elk lokaal in het Sint-Janshospitaal wordt door deze brandmeldcentrale gemonitord met behulp van heel wat rookdetectoren. Zo wordt een beginnende brand heel snel opgemerkt. Via een externe meldkamer worden het Callcenter, de Technische dienst en de mensen van Jan Yperman telefonisch verwittigd.

Ook de branddeuren sluiten automatisch, de liften komen terug naar het evacuatieniveau en kunnen niet meer gebruikt worden, gesloten deuren zoals de hoofdingang openen zich en er is een koppeling met de gasinstallatie zodat de gastoevoer afgesloten wordt.

Heel wat maatregelen dus die voor meer veiligheid zorgen voor onze bewoners en collega’s in het Sint-Janshospitaal. Voor het personeel van het Sint-Janshospitaal wordt nog een opleiding voorzien. Deze nieuwe brandmeldcentrale is het resultaat van een samenwerking tussen externe partners en de Technische dienst en de interne dienst voor preventie en bescherming op het werk van het Woon- en Zorgbedrijf Wervik.