Wzb Het Pardoen
Wzb Het Pardoen

Het Pardoen

Je nieuwe thuis

Een nieuwe thuis in je bewonerskamer: inrichting en uitrusting

De kamers zijn ruim en luchtig. Ze bieden de mogelijkheid om zelf de kamer te schikken en om persoonlijk meubilair mee te nemen.

Wij bieden alle zorgmeubilair standaard aan: een hooglaagbed met Tempur-matras, afstandsbediening van op het bed, waarmee ook de verlichting en de zonnewering kan bediend worden, een aangepaste relaxfauteuil, een tafel die met een rolwagen onderrijbaar is, een aangepaste stoel met handgreep en armleggers

Daarnaast is er een ingebouwde kleerkast met legplanken en ruimte om kleren te hangen. Een kleine koelkast kunnen we voorzien.

De dubbele schuifwand verleent toegang tot de sanitaire cel waar het hangtoilet makkelijk bereikbaar is. De wastafel  met ééngreepsmengkraan staat dichtst van bedopstelling

In de kamers van de twee grote afdelingen is een douche voorzien.

Er zijn verduisterende overgordijnen en de zonnewering is centraal gestuurd.

De verlichting in de kamer is dimbaar. De verlichting in de inkomhal en de sanitaire cel reageert op beweging .

De zonnewering is centraal gestuurd en gaat automatisch dicht bij  voldoende zonlicht. Er zijn verduisterende overgordijnen.

De lucht in Het Pardoen wordt continu ververst met verse buitenlucht, zodat kwalijke geurtjes of ziektekiemen verdwijnen.

Digitale televisie is voorzien in elke kamer.

Een vast telefoontoestel kan door ons voorzien worden op elke kamer.

Het Wifinetwerk geeft alle bewoners en bezoekers toegang op het internet en laat het personeel ook toe om draadloos met elkaar te telefoneren.

Het oproepsysteem met spreek- luisterverbinding tussen aanwezig zorgpersoneel en de vragende bewoner bedient de bewoner van op bed of met een knop in de muur in de kamer of in de sanitaire cel. Er is ook de mogelijkheid dat een oproep draadloos kan gebeuren met een polsband.

De zorgverlening verloopt elektronisch; de aanwezigheid van de zorgverlener wordt geregistreerd, de uit te voeren taken worden doorgegeven, parameters zoals koorts, bloeddruk en glycemiewaarden elektronisch verwerkt, zonder papieren zorgdossier.

Er zijn vijf kamers extra afgestemd op rolwagengebruikers: de voordeur is een automatische draaideur en de draaicirkels zijn uitvergroot.

Er is elektronische toegangscontrole op alle deuren. Deze schermt lokalen en kamers af tegen ongeoorloofde toegang.

Elke bewoner kan enkel in zijn eigen kamer terecht.

Mensen met dementie zijn  geneigd rusteloos rond te dwalen. Daarom zijn er bijzondere voorzieningen voor personen met dwaalgedrag en met een dementie.

Detectoren geven een signaal wanneer zij de afdeling verlaten.

Dwaaldetectie zorgt voor het vergroten van de individuele vrijheid van bewoners met een dementie.

De kleine afdelingen zijn gebouwd rond een binnenkoer zodat de bewoners binnen de afdeling een grote bewegingsvrijheid hebben, zonder de aandrang te hebben de afdeling te willen verlaten. Elke afdeling heeft een buitenterras. De topverdieping heeft een dakterras.

Er zijn zeven kamers extra afgestemd op rolwagengebruikers: de voordeur is een automatische draaideur en de draaicirkels zijn uitvergroot.

Dwaaldetectie zorgt voor het vergroten van de individuele vrijheid van bewoners met een dementie.